Dragi budući flešmoberi Beograda, Bratislave, Budimpešte, Gdanjska i Sofije!

Flešmoberi(Družina na blic) obučeni u belo okupljaju se na 5 različitih mesta u Evropi, počinju da prave mehuriće od sapunice i posle 15 minuta se rasprše!

Poziv na Međunarodni Babl Blouers Flešmob (Bubble Blower’s Flashmob)

5 naroda, 5 zemalja, 5 istorijskih punktova, jedan jedini događaj:

Međunarodni Bubble Blower’s Flashmob 2006.

11. april 2006.

[GMT + 1] 18:00

Beograd (ugao Knez Mihajlove i Trga Republike)

Bratislava (Namesti SNP, Bratislava)

Budimpešta (Moskovski trg)

Gdanjsk (Ulica Podwale Grodzkie, prekoputa glavne železničke stanice u Gdanjsku – Główny, u blizini jedinog drveta, ispred bioskopa Krewetka)

[GMT + 2] 19:00

Sofija (Trg Aleksandra Batenberga u Sofiji, na mestu nekadašnjeg Mauzoleja, prekoputa Narodne galerije)

Za one koji ne žele da propuste događaj:

Vreme: http://www.timeticker.com

Mesto: http://bubbleblog.wordpress.com/location

Flešmoberi(Družina na blic) obučeni u belo okupljaju se na 5 različitih mesta u Evropi, počinju da prave mehuriće od sapunice i posle 15 minuta se rasprše!

Dragi budući flešmoberi Beograda, Bratislave, Budimpešte, Gdanjska i Sofije!

Organizujemo ovaj flešmob kako bi slavili univerzalnu infantilnost, nevinost i radost. Namera nam je da ujedinimo omladinu iz pet raličitih evropskih gradova u jedinstvenom događaju u kojem svi učestvuju. Nemamo nikakve veze sa politikom, ovaj flešmob se ne bazira ni na jednoj ideologiji, on nastaje i nestaje u jednom velikom ništa bez ikakvog smisla. Prilično apsurdno, zar ne?

Pridružite se! Učestvujte u događaju i povedite svoje prijatelje sa sobom da bismo pokazali čitavom svetu kako u ovom delu stanjuju vesela stvorenja. Zaista se radujemo ovom jedinstvenom događaju koji će predstavljati rezlutat multikulturalno-multinacionalno-multijezičkog timskog rada.

Ako želite da saznate nešto više o flešmobovima, posetite Bubble-Pillow flešmob blog:

https://bpflashmob.wordpress.com

Evo i pravila:

1. ORGANIZACIJA

Molimo prosledite ovo pismo što većem broju vaših prijatelja! Obavestite ih o ovom događaju, iako vi sami nećete učestvovati u njemu. Pošaljite nam mejl ukoliko želite da učestvujete (bubbleflashmob@gmail.com), obavestite nas kolika je vaša grupa i ime grada koji nameravate da šokirate! Ukoliko želite da nas obavestite putem mobilnog telefona, evo primera jedne SMS poruke koja sadrži sve potrebne detalje:

Join the intern. bubble flashmob! Come to (your city, address of the place) at 18- (in Sofia 19:00) dressed in white, blow bubbles for 15 min, disperse. It’ll happen in 5 cities simultaneously!Spreadtheword!

(Pridruži se međunarodnom bubble flešmobu! Dodji Beograd,ispred Bilet servisa, 18časova obučen u belo, pravi mehuriće od sapunice 15 minuta, a onda se rasprši. Događaj se odvija istovremeno u 5 gradova! Prosledi dalje!)

2. (nekoliko dana ranije) PRIPREMA

Imate samo nekoliko dana na raspolaganju da pripremite svoj pribor i tajnu formulu za pravljenje mehurića. Počnite da pripremate svoju mešavinu. Prikupite svoj pribor: slamčice, konzerve, cevčice, igračke i ostalo! Ideje, pomoć, saveti & trikovi na sledećem mestu:

www.bloglines.com/blog/buboreka

bubbleblog.wordpress.com

3. (utorak, 18h) OKUPLJANJE

Flešmoberi stižu u određeno vreme na određeno mesto. Većina njih je u beloj odeći. Na pitanje zašto su obučeni u belo – odgovaraju: “Belo je boja neutralnosti, slobode i mira, u isto vreme i boja Beograda i Projekta Mobilnog studija”. Svakom flešmoberu je dopušteno da ne odgovori na pitanja prolaznika odnosno da prosto zbune ne-flešmobera ako tako žele. U ovoj fazi, flešmoberi se ponašaju poput običnih prolaznika koji nemaju nameru da učine išta posebno, pretvaraju se kao da čekaju nekoga. Pribor i sapunicu držite skrivene!

4. (18:05) PERFORMANS

Kad dođe vreme, na dati signal, izvadite svoj pribor i sapunicu i počnite da pravite mehuriće! Posmatrajte diperziju svetlosti u boje, osluškujte nestanak balončića! Blicevi fotoaparata su u stalnoj akciji!

5. (18:20) RASPRŠIVANJE

Ovo je veoma delikatan momenat: morate na neko vreme da napustite mesto dešavanja kako biste pravilno okončali flešmob. Zamislite svoje sugrađane: oni ne znaju za događaj, neki će možda biti šokirani, a neki čak i besni kada budu videli flešmob dešavanje. Što se brže raspršite, ljudi će u većoj meri biti iznenađeni. Stoga, kada dođe vreme, “pobegnite” s lica mesta što brže možete.

Fotografi i režiseri!

1. Pošaljite linkove u vezi sa video radovima i fotografijama flešmoba!

2. Pošaljite video i foto setove u naš mejlboks!

bubbleflashmob@gmail.com

Važna pravila!

Flešmobovi su organizovani u tajnosti i poverljivo, njihov uspeh zavisi od faktora iznenađenja. Molimo, ne koristie pisane i elektronske medije kako biste promovisaliovaj događaj, čak iako ste urednik, portparol i slično. Zapamtite: Ne govorite nikome nista o flešmobu putem masovnih medija! Hvala!

Blogeri, posetioci foruma, lokalni kult heroji, mejling grupe, sms-frikovi i drugi više su nego pozvani da svima rašire vest o međunarodnom Bubble Blower’s Flešmobu. Ne zaboravite: Flešmob nema nikakve veze sa agresijom ili političkim ekstremima. Molimo ostanite mirni bez obzira na razne okolnosti, budite ljubazni prema policiji i prolaznicima! Zapamtite: Mi ne činimo ništa ilegalno, samo želimo da se zabavimo na javnom mestu sa odećom na sebi…

Projekat Mobilnog studija (http://www.mobile-studios.org) je fantastična prilika za međunarodnu fuziju energija. Iskoristite ovu šansu i budite svedoci budućeg vida društvene zabave! Pravite milione balončića od sapunice u svom gradu istovremeno sa stotinama drugih flešmobera šitom Evrope!

Lokalni mob predstavnici:


Beograd

Maja Ćirić ciric@eunet.yu

Miroslav Karić puredecadent@yahoo.com

Bratislava

Mária Corejová maria(at)13m3.sk

Mária Risková m(at)13m3.sk

Budimpešta

Edit Blaumann blaumann@tyrell.hu

Denis Biro denis.biro@gmail.com

Gdanjsk

Malgosia Zwolicka m.zwolicka@laznia.pl

Sofija

Mila Odazhieva mila@brainstoreproject.com

Kyd Campbellkyd@i-space.org

Neli Mitewa neli@brainstoreproject.com

Advertisements

1 Comment »

 1. markus said

  HEY I’d liek to connect up with anyone wantingto flash mob with our project.

  Check out http://www.eurizons.net and get back to me. I am trying to co-ordinate some action (we have some folks, but more would be good).

  Ciao!
  markus

  PS I can give you more info on eth project if someone mails e the best place to post on this bubble blog and how to do it passwrds etc.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: