Matula.hu, the scandalous biweekly e-zine of Hungary wrote about Sofia!

 Matula.hu, the scandalous biweekly e-zine of Hungary wrote an article about Sofia! If you want to learn hungarian try to read this!

a kibaszott világ
Szófia és vidéke

Orosz PéterSok fejben Bulgária a világ Krakenektől fortyogó pereme, betegségektől hemzsegő és mocskos rettenet. Ahol még a betűk se normálisak. Ez speciel igaz, a többi viszont egyáltalán nem. És egyébként is, sokan azt sem tudják, mi az, hogy Kraken.

népesség: 7,450,349 fő; GDP: 9,000 dollár/fő; internethasználók: 630,000 fő (2002); forrás: CIA Factbook

Bulgária meglepően közel van, nagyjából annyi, mint a Jászaitól a Moszkva tér kedd délután ötkor. Pénztárcát markolva, cirillbetűsen beszélő emberektől tartva megyek ki a repülőtéri parkolóig, ahol rögtön az első ember szófiai Pro Tools stúdióban dolgozik. És a repülőtéri gyorsforgalmi út jóval szélesebb, mint a budapesti, amit tizenhárom évesen megláttam és azt mondtam, hogy anya, menjünk vissza Amerikába. Valószínűleg ekkor már tudtam, hogy Bulgária kiváló hely, ragadtunk a melegben és rockzenére húztunk a Meridien felé eszpresszót inni. A cirill betűk közül még csak a Я-t ismertem, a CNN-ről amikor a Hodorkovszkijt letartóztatták, de nagyjából két nap megtanulni a többit és sok a gyakorlási lehetőség. Folyékony olvasására az ötödik nap környékén számíthatunk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: